Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Švýcarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Švýcarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Švýcarsko.

Chur - nejstarší švýcarské město, odkud pochází autor Vetřelce

Chur - nejstarší švýcarské město, odkud pochází autor Vetřelce

V Alpami obklopeném Churu panuje zvláštní atmosféra. Místní si libují, jak příjemné klima spojené se sluníčkem k jejich životu patří. Od jara do podzimu jsou proto zahrádky místních restaurací, cukráren a kaváren plné lidí.

celý článek

 

Martigny – historické město u řeky Rhôny

Martigny – historické město u řeky Rhôny

Strategický význam města Martigny, které se nachází v západní části švýcarského Wallisu, si uvědomili už v prvním století Římané, kteří zde založili osadu a později římské město Forum Claudii Vallensium. Ještě dávno před tím se však v této lokalitě v ohybu řeky Rhôny nacházela keltská trhová osada Octodurus.

celý článek

 

Červené vlaky Rhétské dráhy jezdí po nejkrásnější alpské železnici

Červené vlaky Rhétské dráhy jezdí po nejkrásnější alpské železnici

Švýcarský kanton Graubünden, ležící v jihovýchodní části země, láká nejen na návštěvu Svatého Mořice nebo Davosu. K nejzajímavějším zážitkům patří také svezení vlaky Rhétské dráhy (Rhätische Bahn).

celý článek

 

Léto ve švýcarském Engelbergu - otáčivou lanovkou k nejvýše položenému mostu

Léto ve švýcarském Engelbergu - otáčivou lanovkou k nejvýše položenému mostu

Impozantní horské kulisy, křišťálově čistá jezera a louky poseté pestrými barvami alpských květin. K tomu neodmyslitelně patřící ptačí štěbetání a cinkání kravských zvonů. Léto ve švýcarském Engelbergu může začít. I když…

celý článek

 

Biel se šarmem překonává jazykové rozdíly

Biel se šarmem překonává jazykové rozdíly

Biel nebo také Bienne je švýcarské město dvou názvů, které tvoří pomyslnou hranici francouzsky a německy mluvících částí země. Dvojjazyčné město ležící přibližně 35 kilometrů na severozápad od Bernu založil už na začátku 13. století basilejský biskup. Jeho knížecí panství se už tehdy rozkládalo až k břehům jezera Bielersee.

celý článek

 

Bad Ragaz je významným lázeňským místem Švýcarska

Bad Ragaz je významným lázeňským místem Švýcarska

Švýcarské městečko Bad Ragaz nacházející se v údolí St. Gallen na úpatí hory Pizol má dlouholetou tradici jako zdravotní lázně. Zdejší léčivé prameny byly známé už v 9. století. Dnes už se jedná o místo, kde je poskytována komplexní zdravotnická péče v pohodlí prvotřídních hotelů, s termálními koupelemi a golfovými hřišti.

celý článek

 

Augusta Raurica jsou švýcarské Pompeje

Augusta Raurica jsou švýcarské Pompeje

Augusta Raurica je bývalé římské město, které leží 11 km jihovýchodně od historického centra Basileje na břehu řeky Rýn. Jde o největší naleziště pozůstatků římského osídlení ve Švýcarsku. Dnes je možné v ruinách římského města obdivovat zakonzervované pozůstatky amfiteátru, románské muzeum a několik trosek základů chrámů.

celý článek

 

Akce Švýcarské jaro - turistické přednášky

Akce Švýcarské jaro - turistické přednášky

V rámci mimořádné akce Švýcarské jaro se v nejbližších dnech uskuteční řada přednášek pro veřejnost. Vstup je zdarma, kalendář vybraných akcí naleznete níže.

celý článek

 

Kanton Wallis na Farmářských trzích v Praze

Kanton Wallis na Farmářských trzích v Praze

V rámci multižánrové akce Švýcarské jaro se 2.3.2013 představí kanton Wallis na Farmářských trzích na Náplavce v Praze. Od 8:00 do 14:00 Vás tady bude čekat nabídka gastronomických specialit tohoto regionu.

celý článek

 

Zimní dovolená ve Švýcarsku

Zimní dovolená ve Švýcarsku

Švýcarsko je kolébkou evropského lyžování, je to země, kde na březích četných jezer rostou palmy, zatímco na svazích nedalekých horských velikánů sníh nikdy neroztává. Je to země s vysokým životním standardem, bezpečná, čistá, krásná. Vkrádá se proto otázka, proč tedy my Češi dáváme pro strávení své zimní dovolené přednost Rakousku, Itálii či Francii?

celý článek

 

Visutý most na Titlisu - adrenalinový pohled na Alpy

Visutý most na Titlisu - adrenalinový pohled na Alpy

Jste 3 020 metrů vysoko, pod sebou máte 500 metrů prázdnoty. Srdce vám buší a na přechod mostu potřebujete 150 kroků. Nejvyšší visutý most na světě mají od letošní zimy Švýcaři u vrcholu Titlis v Urnských Alpách v kantonu Obwalden.

celý článek

 

Matterhorn je nejkrásnější hora Alp

Matterhorn je nejkrásnější hora Alp

Matterhorn neboli Monte Cervino tyčící se na hranici mezi Švýcarskem a Itálií je se svou nadmořskou výškou 4 478 metrů sedmou nejvyšší horou Alp. Špičatý Matterhorn je skutečnou ikonou Švýcarska. Vypíná se na konci údolí nad letoviskem Zermatt ve Walliských Alpách a italským městem Breuil-Cervinia, a tvoří zde vlastně jižní hranici Švýcarska.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko