Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Davos to je luxusní místo VIP hostů

Davos patří k nejznámějším švýcarským horským střediskům. Je nejvýše položeným evropským městem a lyžují tu celebrity z celého světa. Davos je dějištěm hokejového Spengler Cupu, pořádají se zde ekonomická fóra, a sídlí tu světově unikátní Ústav pro výzkum sněhu a lavin. Davos je také spojen s románem Thomase Manna Kouzelný vrch.

Rušné alpské středisko Davos není místem, které by lákalo návštěvníky na architektonické skvosty. Je to především vysokohorské středisko s celoročním turistickým ruchem. Více než století postupného vývoje vytvořilo lyžařský region s pěti epicentry propojenými jak je ve Švýcarsku zvykem, tedy vlakem.

Davos má pro českého lyžaře či turistu oprávněně ten nejlepší zvuk a z Prahy je to sem jen 680 km. V zimě je v celé oblasti Davos/Klosters k dispozici šest lyžařských areálů – Gotschna, Jakobshorn, Madrisa, Parsenn, Pischa a Rinerhorn s více než třemi stovkami kilometrů sjezdovek a 62 lanovkami a vleky. Nejstarší a zároveň největší oblast Parsenn má s městem spojení zubačkou a se sousedním Klosters visutou kabinou. Kabiny nejrůznějších velikostí jsou branou i do okolních revírů Jakobshorn, Pischa, Madrisa a Rinnerhorn.

V Parsennu nabízí masivní horský hřbet prošpikovaný lanovkami v prvé řadě členité terény. Pro jistou dávku carvingového opojení je lepší vyjet na západní svahy Jakobshornu, kde se nachází v přehledném terénu pět prvotřídních sjezdovek o různém sklonu osazených expresními sedačkami. Madrisa coby domovský kopec střediska Klosters nabízí svým návštěvníkům sedm vleků s přehlednými červenými tratěmi stejně tak, jako o málo zasunutější Rinnerhorn. Pischa se postupně změnila v kontrolovanou freeridovou zónu, kde vyznavače adrenalinu čeká místo upravených sjezdovek jen prašan.

Cvičné louky pro rodiny s dětmi se nacházejí hned u nástupu na Jakobshorn, kde je možné své ratolesti pohodově učit carvovat na modré trati Clavadel. Na Parsennu je nejpříhodnější místo v okolí Weissfluhjochu a vždy se poblíž najde i horská chata.

Obvykle v polovině května zahajuje sezonu osmnáctijamkové golfové hřiště. V letním období zde čeká turisty 450 kilometrů značených tras. Nenáročný a přitom pozoruhodný výlet je třeba rezervace Pischa v údolí Flüela. Trasa vede z Dorfu jihovýchodně přes Flüelapass do Suschu.

Bývalou zemědělskou osadu proslavil a její proměnu obstaral známý švýcarský lékař Alexander Spengler. V polovině 19. století objevil tento vědec a doktor příznivý vliv zdejšího klimatu na léčení tuberkulózy. Byl to právě Spengler, který prosadil, aby zde byla postavena první budova lázní s názvem Curhaus. Velmi čistý vzduch zde umožnil záhy vystavět další léčebny pro alergiky a astmatiky.


Foto: Davos a okolí j emezo sportovci a turisty oblíbený i mimo zimní sezónu

Historické centrum města se nachází mezi okrajovými čtvrtěmi Davos-Dorf a Davos-Platz. Městskou radnici z roku 1564 najdou návštěvníci na náměstí Rathaussplatz. Radnice se pyšní sálem Grosse Stube vybudovaném v italském renesančním stylu. Na náměstí Rathaussplatz stojí také kostel sv. Jana a z téhož náměstí ústí také hlavní a zároveň nejrušnější ulice Davosu Promenade.

Na Promenade mohou návštěvníci navštívit muzeum hraček, jehož soukromá sbírka osahuje originální kolekci historických hraček z 18. až 20. století. Na davoské Promenade má sídlo známé Muzeum E. L. Kirchnera. Byl to malíř expresionista, který žil v Davosu od roku 1917 až do své smrti v roce 1938.

Zajímavým tipem na výlet může být návštěva nejvýše položeného pivovaru v dalekém Monsteinu, který hosty překvapí svou nabídkou. Z piva se tu vyrábí téměř vše jako třeba sýr a pivní fondue včetně náplně do čokoládových bonbonů.

-ar-
Foto: www.davos.ch

Předchozí články ze Švýcarska:
Lausanne je nejvíc sexy město Švýcarska
Aarau má starobylý ráz
Kosmopolitní Ženeva
Curych je kosmopolitní město kontrastů
Švýcarské kantony

Článek byl zobrazen 8 066 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko