Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Davos Klosters - bývalé klimatické lázně vozí letní hosty lanovkami zdarma

Davos Klosters Inclusive - pod tímto označením se skrývá jedinečná nabídka. Stačí se ubytovat na jednu noc v hotelu, apartmánu nebo jiném komerčním ubytovacím zařízení a hosté dostanou speciální kartu. Platí na lanovky, které jsou zcela zdarma, i na místní vlaky a autobusy.

Davos není ledajakým alpským střediskem. Má totiž nejvyšší nadmořskou výšku ze všech evropských měst - 1 560 metrů. Zaostává tak jen o několik desítek metrů za nejvyšším bodem Česka, horou Sněžka. Pro Čechy je přitom Davos zajímavý i po jiné stránce. Autem se sem lze dostat mnohem rychleji, než si mnozí myslí. Z Prahy do Davosu trvá cesta okolo šesti a půl hodiny.

Davos Klosters

Davos je jiný než ostatní města v Alpách také díky své architektuře. Většina zdejších domů má rovnou střechu, a ne sedlovou. Od poloviny 19. století do půlky 20. století totiž platil Davos za jedny z nejlepších klimatických lázní na světě. Do Davosu proto přijížděli pacienti s plicními chorobami, město se rychle rozvíjelo a k lázním se hodily domy s plochým vrškem více než klasické alpské chalupy. Po objevení léku na tuberkulózu však Davos o své hosty přišel. Dočkal se však nových návštěvníků, kteří opět přijíždějí z celého světa.

Davos Klosters

Davos Klosters je dnes vyhledávaným cílem turistů. Díky lanovkám zdarma se rychle ocitnou nahoře nad městem a mohou vyrazit na některou z celkem 700 kilometrů značených tras, panoramatických či tematických vycházek. Všechny lanovky vyvážejí nahoru také horská či jiná kola. Cyklisté mohou využívat nejen turistické trasy, ale také speciální cyklostezky. Jejich vybrané části jsou vhodné pro příznivce jízdy na elektrokolech, na které čeká veškeré zázemí včetně dobíjecích stanic. Milovníci horských kol tu najdou mnoho tras, jedna z nich je však výjimečná. Začíná u spodní stanice lanovky Parsenn. Je dlouhá 90 kilometrů a vede převážně po singltrailech. Mountainbikeři na ní překonají směrem dolů výškové převýšení přes deset kilometrů. Celá trasa je perfektně značená a není nutné brát s sebou ani mapu.

Davos Klosters

Ze zcela jiného soudku je návštěva sýrárny Clavadeler Alp. Najdete ji necelou hodinu chůze od mezistanice lanovky mířící na Jakobshorn. Tato malá alpská sýrárna je v provozu od června do října. Je dobré vědět, že ve Švýcarsku se odlišuje mezi sýry vyrobenými na horských salaších přímo u horských pastvin (Alpkäse) a těmi, které vznikají dole v údolí (Bergkäse - horský sýr).

Davos Klosters

Tip Aleny Koukalové, zástupkyně Švýcarské turistické centrály: Kdo vyrazí do Davosu s dětmi, přivítá možnost navštívit lanový park s bikeparkem Färich. Za návštěvu stojí také bývalé sanatorium Schatzalp. Thomas Mann tady zasadil svůj román Kouzelný vrch.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 766 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko