Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Verbier - švýcarský ráj moderních lanovek, zábavy a freeridu

Lyžování nad městečkem Verbier je plné sluníčka a lyžařských zážitků. Pokud navíc milujete freeride, jste tady na správném místě. Verbier se svými 195 kilometry sjezdařských tratí patří do regionu Čtyři údolí. Ten nabízí celkem 412 kilometrů prvotřídního lyžování.

Verbier, Švýcarsko

Jsme přitom v kantonu Wallis - v království alpských čtyřtisícovek. Jsou jich tu na čtyři desítky. Proto nezapomeňte při lyžování ve Verbier vyjet úplně nahoru. Vysednete z lanovky ve výšce 3 330 metrů nad mořem, na vrcholu Mont Fort. A když se rozhlédnete kolem, na chvíli zadržíte dech. Výhled na Mont Blanc a další čtyřtisícové vrcholy je odsud naprosto úchvatný. Že budete mít zataženo, není moc pravděpodobné. Wallis se chlubí 300 slunečnými dny ročně. Lidé ze švýcarských měst a podhůří se jezdí nahoru do hor ohřát…

Verbier, Švýcarsko

Verbier hýčká své návštěvníky moderními lanovkami. To ocení malí i velcí lyžaří. Zatímco například Nendaz platí ve Čtyřech údolích za nejlepší místo pro rodiny s dětmi, Verbier se může pochlubit širokou nabídkou après-ski. Vyhlášenými podniky jsou Mont-Fort Pub, Fer à Cheval a Farinet. Tady se lyžování plynule změní ve velkou zábavu! Například Farinet získal cenu pro nejlepší lyžařský bar na světě. Můžete počítat s tím, že tu téměř každý večer vystoupí nějaký povedený rockový band. Hospoda Mont Fort zase láká na svůj vyhlášený bar, míchané nápoje a hudbu od opravdu dobrých DJ‘s.

Verbier, Švýcarsko

Do Verbier však můžete bez váhání vzít také kamarády, kteří na lyžích teprve začínají nebo úplně malé děti. Ve spodních partiích sjezdovek jsou k dispozici také lehké svahy. Nedá se totiž říct, že by byl Verbier jen místem pro mladé, kteří se chtějí od rána do večera bavit. Verbier překvapí svou komplexností. Zabaví děti i dospělé každého věku.

Verbier, Švýcarsko

Náročnější sjezd zaručuje klesání z nejvyššího vrcholu Mont Fort. Počítejte s boulemi pod lyžemi. Kdo má rád ještě těžší svahy, přijde si na své. Milovníci freeridu tu najdou pěknou řádku neupravovaných tratí. Každoročně se tu dokonce jede závod ze seriálu Freeride World Tour. Vyzkoušejte si, co zvládají závodní freerideři! Strmost některých pasáží je až 55%.

Pokud patříte mezi fanoušky turistiky, možná není na škodu jeden den ve Verbier strávit bez lyží. K dispozici je tu 25 kilometrů upravovaných zimních turistických cest. Stačí mít pevné turistické boty a dobré oblečení. 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 716 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko