Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zimní dovolená ve Švýcarsku

Švýcarsko je kolébkou evropského lyžování, je to země, kde na březích četných jezer rostou palmy, zatímco na svazích nedalekých horských velikánů sníh nikdy neroztává. Je to země s vysokým životním standardem, bezpečná, čistá, krásná. Vkrádá se proto otázka, proč tedy my Češi dáváme pro strávení své zimní dovolené přednost Rakousku, Itálii či Francii?

Zdá se nám Švýcarsko nezajímavé? Zdá se nám pro strávení zimní dovolené drahé? Zdá se nám tato země od nás příliš vzdálená? Zdají se nám Švýcaři odměření a studení? Nemusí to být pravda, proto zaplašme tyto sny a procitněme do reality - SMART travel Vám v tom zcela jistě pomůže.  

Lyžování ve Švýcarsku

Švýcarsko - unikát pro turisty, lyžaře, Araby, Bonda i Holmese

Horská oblast Jungfrau je fenoménem světového formátu nejen v zimě, ale i v létě. Fantastická scenérie skalního masivu Jungfrau přitahuje turisty z celého světa a v jejich cestovním itineráři nesmí chybět - kdo nenavštívil Jungfrau, nebyl v Evropě… Páteří lanovek a vleků je unikátní zubačková železnice, která vystoupá až na vrchol střediska Kleine Scheidegg a odtud pro zájemce až na nejvyšší železniční stanici Evropy do sedla Jungfraujoch (3 454 m). Ze sousedního vrcholu Piz Gloria se na lyžích spustil do hlubin údolí James Bond, čímž proslavil sebe i toto středisko. A oblast kolem Jungfrau byla osudově známa i detektivu Sherlocku Holmesovi.

Skiregion Saas patří mezi ta nejlepší střediska, které Švýcarsko může nabídnout. Je obklopeno zaledněnými čtyřtisícovkami a celá řada z nich má zvláštní exotické názvy - např. nejvyšší hora oblasti Allalin. Ne, nemýlíte se, opravdu to je arabský název z dávné minulosti, kdy se Maurové marně snažili ovládnout tuto oblast, protože se jim tu líbilo. Naproti tomu zcela germánské jméno nese nedaleký “dračí zub“ -  symbolická hora Matterhorn. 

Lyžování ve Švýcarsku

Nad středověkými hradními baštami nejstaršího švýcarského města Sionu se vypíná třítisícový hřeben Walliských Alp, na jejichž svazích se rozkládá význačné středisko Čtyři Údolí. Na více než 400 km sjezdových tratí si přijdou na své jak “sváteční“ jezdci, tak i lyžařští a snowboardoví experti - je to celosvětově vyhlášená Mekka freeriderů.

Švýcarsko - země na blízku

Nejčastější zimní destinací je pro nás Čechy bezesporu Rakousko. Od alpských štítů této země nás dělí pouhých 300 až 700 km podle toho, z jakého koutu naší vlasti do jakého cípu Rakouska vyrazíme. Ke svahům italských Dolomitů to máme 800 - 1 200 km, ke svahům Savojských Alp ve Francii 1 100 - 1 500 km.

A jak jsme na tom vůči Švýcarsku? Sledujme - vzdálenost z Prahy do Jungfrau je jen 850 km, do Saas-Grund pouhých 880 km, do věhlasné oblasti Čtyři Údolí v údolí Rhony 970 km. Většina trasy přitom vede po kvalitní dálnici, takže cesta je rychlá a pohodlná. Sen o vzdáleném Švýcarsku se rozplývá…

Lyžování ve Švýcarsku

Švýcarsko - země horalů, sportovců a srdečných lidí.

V horských údolích švýcarských Alp žijí rozvětvené rody s dlouhou a někdy i slavnou tradicí. Například v regionu Saas najdete na celé řadě obydlí příjmení Zurbriggen. A v jednom z nich žije i Pirmin Zurbriggen - fenomenální lyžařský šampión 90. let 20. století. 

A jak je to se studenými nemluvnými Švýcary? Jsou zvyklí naslouchat horám, neboť kdo jim nenaslouchá, toho hory ztrestají. A kdo naslouchá, ten nemluví. Možná tedy jsou málomluvní, možná se nám zdají být na první pohled málo dobrosrdeční. Ale je to klam, jsou tvrdí jako hory, ale pod tvrdou slupkou drsných lidí se skrývá laskavost a vstřícnost, bez níž by v objetí hor těžko přežili. 

Lyžování ve Švýcarsku

Švýcarsko za rozumné ceny

Nedá se říct, jestli je země drahá či levná. Švýcarsko je různorodé. V Alpách těžko najdete větší luxus než v zemi helvetského kříže - vysokohorský wellness hotel s Matterhornem na dosah si mohou dopřát jen ti nejzámožnější. Ale vedle 4- a 5-hvězdičkových bašt můžeme strávit perfektní dovolenou s kvalitním ubytováním za ceny srovnatelné s ostatními alpskými zeměmi nebo dokonce i výhodněji. Jako příklad konkrétně uveďme následující tipy:

* Oblast Jungfrau - 5 nocí s polopenzí, 5-denní skipass, doprava, pojištění, průvodce - cena 12 990 Kč/os.
* Region Saas - 5 nocí s polopenzí, wellness, 5-denní skipass, doprava, pojištění, průvodce - cena 12 490 Kč/os.
* Čtyři údolí, středisko Veysonnaz - 7 nocí, 6-denní skipass, wellness, garáž - cena od 8 180 Kč/os.

Jak a s kým se tam dostat

Je to jednoduché - s důvěrou se obraťte na SMART travel, který vyhoví všem vašim požadavkům. Jako specialista na zimní dovolenou přináší ta nejlepší lyžařská centra Alp. V rozsáhlé nabídce najdete téměř všechna ledovcová střediska. Vybírat můžete ze široké palety možností v oblasti komfortního ubytování a způsobů dopravy - autobusem, letadlem či vlastním vozem.

Lyžování ve Švýcarsku  

Zimní dovolená ve Švýcarsku je specializací cestovní kanceláře SMART travel z Chomutova, www.smartravel.cz. To je zárukou, že si svoji dovolenou na horách skvěle užijete.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 7 325 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko