Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Klosters je klidná oáza s atmosférou horského venkova

Švýcarské středisko Klosters leží jen 15 km od většího a významnějšího horského střediska Davos, s nímž je spojeno do jednoho velkého lyžařského centra vlakovou dopravou. Klosters je však spíše poklidné městečko s řadou tradičních dřevěných staveb a příjemnou horskou atmosférou. Ale i léto je v tomto horském středisku velmi atraktivní.

Návštěvníci hledající odpočinek jistě pobudou spíše ve venkovsky poklidné obci Klosters, která si dodnes uchovala svůj pohodový ráz. Zimní středisko ležící v nadmořské výšce kolem 1 200 metrů je spojeno s nejvyšším vrcholem oblasti (Weissfluhgipfel - 2 844 m) kabinkovou lanovkou. Klosters nabízí k lyžování ještě sjezdovky na severní stěně Rätschenjochu (2 602 m). Zajímavým hitem pro turisty ubytované ve středisku je možnost bezplatného využívání místních lanovek.

Klosters

Přestože první lyžařský klub byl v Klosters založen už v roce 1905, zůstala tato tradiční obec po dlouhou dobu lyžařskými turisty neobjevena. Snad proto si zachovala svůj venkovsky nerušený charakter až dodnes. Starobylé stylové domy ze dřeva a románské kamenné domy vyzařují tak jako v dřívějších dobách příjemnou pohostinnost.

Historie tohoto horského městečka se začala psát v roce 1220, kdy byl v údolí říček Schlappinbach a Landquart založen klášter sv. Jakuba a sv. Kryštofa. Tento klášter dal jméno celému městečku. Z původního kláštera se do současnosti dochoval jen kostel sv. Jakuba pocházející z počátku 13. století. Současný vzhled však získal kostel různými stavebními úpravami až v 19. století, například autorem vitráží je Augusto Giacometti. Věž tohoto kostela je jedinou částí, která byla zachována v původním stavu.

Z původní zemědělské osady se začalo městečko měnit v turistické centrum asi v roce 1870. V té době sem byla prodloužena železnice – Rhätischen Bahn a byl tu postaven první hotel. V současné době je Klosters místem stvořeným přímo pro relaxaci, výlety a sportování zaručující zajímavé a příjemné zážitky.

Klosters je středisko, které svým návštěvníkům zajistí zábavu v kterékoli roční době za jakéhokoliv počasí. V tomto zimním středisku se určitě nebudete nudit ani v létě. Region Klosters nabízí vhodné podmínky pro cyklisty všech generací na cyklistických tratích čítajících asi 230 km. Vybírat je možné z několika cyklistických stezek různých stupňů obtížnosti - náročných MTB stezek i cyklostezek pro nenáročné.

Zmíněná oblast disponuje, krásnými horskými jezery, s inline-bruslostezkami a množstvím turistických stezek. Příkladem je okružní výlet Parsenn Panorama, který začíná v Klosters, pokračuje přes Gotschnagrat a končí v Davosu. Doporučenou inline-stezkou je například ta v údolí Dischmatal. U údolní stanice lanovky Jakobshorn je inline-fun park.

V létě se v této oblasti nabízí golfové hřiště a dále tu na hosty čekají bazény s atrakcemi, tenisové kurty a velké sportovní centrum s lezeckou stěnou (4 m, 3 stupně obtížnosti). Z vyhřívaného (23,5 °C) koupaliště v Klosters (Doggiloch) je pěkný výhled na masiv Silvretty. Kromě bazénu pro plavce je tu i menší bazének s atrakcemi pro děti, bazén se skákadlem a klouzačka.

V Klosters si turisté mohou zahrát stolní tenis, squash, badminton nebo minigolf. Nabízí se zde i adrenalinový paragliding a nadšené horolezce potěší ledovec Silvretta. Návštěvníci mohou zdejší kraj projet také na koňském hřbetu. Zkušení jezdci se mohou vydat na 2 až 3 denní výlet, ale rodiny s dětmi si mohou zakoupit jen projížďku s piknikem a grilováním a pro ty, kteří vědí o koních jen velmi málo a ještě na nich neseděli, nabízí Klosters jezdeckou školu.

V době nepříznivého počasí mohou návštěvníci Klosters navštívit divadlo, historická muzea nebo galerie v novém kulturním středisku, jehož kapacita umožňuje návštěvu 80 až 100 lidí. Jsou zde uváděny zajímavé filmy a hry, případně je možné pronajmout prostory pro privátní akce.

V muzeu Nutli Hüschi se návštěvníci dovědí vše o charakteristické farmě z 16. století. V okolí je možné navštívit rovněž starý kukuřičný mlýn poháněný vodní energií, který se v roce 1960 stal chráněnou památkou. Návštěvnické veřejnosti je otevřen jen v letních měsících.

-ar- 

Předchozí články ze Švýcarska
Stein Am Rhein je skanzen středověkého města 
Brienz na břehu jezera Brienzersee  
Bodamské jezero  
Arosa - horské středisko pro celoroční turistiku  
Ženevské jezero je region čtyř světů 

Článek byl zobrazen 7 957 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko