Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Švýcarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Švýcarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Švýcarsko.

Crans Montana – Aminona, lyžování a golf v Alpách

Crans Montana – Aminona, lyžování a golf v Alpách

Ve švýcarském kantonu Wallis, jsou na severní straně údolí řeky Rhôny, v kopcích ukryty dvě vesnice – Crans a Montana. Ty se spojily v jedno horské středisko, které je synonymem pro luxusní dovolenou a nabízí zábavu jak v létě, tak i v zimě. Později se k těmto vesnicím připojila i vesnička Aminona a vznikla tak lyžařská oblast známá pod zkratkou CMA.

celý článek

 

Les Diablerets - ďábelsky dobré lyžování

Les Diablerets - ďábelsky dobré lyžování

Nedaleko Ženevského jezera se vysoko ve Freiburských Alpách nachází lyžařské středisko Les Diablerets, jehož největším lákadlem je ledovec. Na ten je možné se dostat pohodlně pomocí moderní visuté lanovky a užít si tak lyžování v necelých třech tisících metrech. Rozeklaný masiv Les Diablerets láká na jedny z nejlepších terénů ve Švýcarsku.

celý článek

 

Chur – nejstarší město Švýcarska

Chur – nejstarší město Švýcarska

Chur je nejstarší město Švýcarska a je také hlavní a největší město kantonu Graubünden. Rozkládá se v údolí řeky Rýn v místech, kde se řeka po blízkém soutoku Předního a Zadního Rýna stáčí na sever a plyne dále do Bodamského jezera.

celý článek

 

St. Gallen je šarmantní středověké město

St. Gallen je šarmantní středověké město

Středověké město St. Galen vystavěné kolem majestátní katedrály a kláštera se nachází ve Východním Švýcarsku poblíž Bodamského jezera. Město je položeno mezi rozeklanými horami Appenzellu a rovinatou krajinou Bodamského jezera. Šarmantní městečko působí příjemně a nabízí řadu neobvyklých překvapení.

celý článek

 

Rýn: největší evropský vodopád Rheinfall

Rýn: největší evropský vodopád Rheinfall

Bubnující voda. Padající spád. Hučící tok. Valící se proud. Švýcarské vodopády leží 4 km západně od švýcarského městečka Schaffhausen na horním toku Rýna.

celý článek

 

Saas Fee – letovisko bez aut v kantonu Wallis

Saas Fee – letovisko bez aut v kantonu Wallis

Světoznámé švýcarské letovisko Saas Fe se rozkládá téměř přede dveřmi ledovce Aletsch, který je zapsán na seznamu UNESCO. Sluncem hýčkaná horská vesnice Saas-Fee, kde nejezdí žádná auta, je lemována 18 velikány. Vysokohorské centrum leží na italských hranicích pod horou Mt. Allalin a je nejvýše položenou osadou v údolí Saastal.

celý článek

 

Slavnosti a festivaly ve Švýcarsku

Slavnosti a festivaly ve Švýcarsku

Švýcaři jsou velcí patrioti a dodnes se snaží udržovat švýcarské tradiční zvyky a slavnosti. Možná nevíte, že Švýcaři rádi slaví, a to jak se svými blízkými, tak i s turisty. Z generaci na generaci se tu předávají folklórní kroje a nástroje včetně těch hudebních. Pestrost místních festivalů a slavností souvisí i s různorodostí místních obyvatel.

celý článek

 

Zermatt - turistika, Matterhorn i festival dobrého jídla

Zermatt - turistika, Matterhorn i festival dobrého jídla

Švýcarská pobočka společnosti Google už tři roky za sebou vyhlásila za nejčastěji vyhledávané místo ve svém internetovém vyhledávači město Zermatt. A horu Matterhorn označila za nejčastěji fotografovanou na celém světě.

celý článek

 

Veysonnaz - turistika podél historických kanálů

Veysonnaz - turistika podél historických kanálů

Veysonnaz ve švýcarském Wallisu je lyžařsky známé zimní středisko patřící do regionu Čtyři údolí. V létě se v jeho blízkosti odkrývá vodní svět historických kanálů, podél kterých vedou zajímavé turistické trasy. Na jejich zdolání si je možné vypůjčit čtyřnohý doprovod - přátelského oslíka.

celý článek

 

Svobodná prázdninová republika Saas-Fee dostala revoluční hostel

Svobodná prázdninová republika Saas-Fee dostala revoluční hostel

Staňte se občanem Svobodné prázdninové republiky Saas-Fee, ubytujte se zde a místními lanovkami budete jezdit zdarma! Kdo sem zavítá na konci léta, může se ubytovat ve zbrusu novém hostelu s velkým wellnessem.

celý článek

 

Lucern - nejen město, ale taky jeho krásné okolí

Lucern - nejen město, ale taky jeho krásné okolí

Lucern - to není jen podle mnohých nejkrásnější město Švýcarska, ale celý region zahrnující Lucernské jezero s historickými parníky a kolem něj se vzpínající krásné hory.

celý článek

 

Aletsch Arena aneb horké léto s ledovcem

Aletsch Arena aneb horké léto s ledovcem

Zní to mrazivě, ale nemusíte mít strach: dovolená ve švýcarské Aletsch Areně je plná zážitků spojených s nejdelším alpským ledovcem. Zima vám tady nebude, zážitky vás naopak pěkně rozehřejí.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko