Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Švýcarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Švýcarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Švýcarsko.

Stein Am Rhein je skanzen středověkého města

Stein Am Rhein je skanzen středověkého města

Švýcarské město Stein Am Rhein (česky Kámen na Rýnu) leží v severní části země poblíž hranic s Německem na řece Rýn v místech, kde opouští Bodamské jezero. Ve městě žil v letech 1425 až 1496 vynálezce tiskařského lisu Johann Heynlin. Turisté sem jezdí hlavně za pamětihodnostmi historického středověkého centra.

celý článek

 

Velký okruh Švýcarskem - atraktivní poznávací zájezd

Velký okruh Švýcarskem - atraktivní poznávací zájezd

CK Osvěta se pravidelně vydává do Švýcarska, kde jsou čisté řeky, upravená města, průzračná jezera a kde přírodě vládnou velikáni alpských hor. Hory zde zabírají 20% území, táhnou se po levé straně hraničního území s Itálií, Francií a Rakouskem a pobyt v nich je hlavně za jasného počasí nezapomenutelným zážitkem.

celý článek

 

Švýcarsko - léto 2012 ve znamení vody

Švýcarsko - léto 2012 ve znamení vody

Tématem letošního léta ve Švýcarsku je voda. Příroda byla ke Švýcarsku opravdu štědrá a nadělila mu jezera, řeky, ledovce, vodopády i termální a minerální prameny. Níže naleznete tipy pro vaše letní putování za vodou ve Švýcarsku.

celý článek

 

Letní dovolená - pobyty v Alpách

Letní dovolená - pobyty v Alpách

Alpské oblasti se stávají stále častějším cílem pro letní dovolené, protože nabízejí širokou škálu zážitků a možností. Velkým lákadlem je rozhodně krásná a malebná příroda s výhledem na vysoké vrcholy alpských ledovců.

celý článek

 

Brienz na břehu jezera Brienzersee

Brienz na břehu jezera Brienzersee

Švýcarské městečko Brienz se rozkládá na severovýchodním břehu jezera Brienzersee na úpatí hory Brienzer Rothorn. Brienz je známý svým řezbářským uměním. Zdejší škola řezbářství ze dřeva je jedinou institucí ve Švýcarsku, kde je možné se vyučit tomuto řemeslu. Cestovatelé zde můžou navštívit řadu obchodů, které nabízejí výrobky ze dřeva.

celý článek

 

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na Rýnu na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska. Švýcarsku náleží jeho jižní a západní část. Po jezerech Balaton a Ženevském jezeře, je sladkovodní Bodamské jezero třetí největší ve střední Evropě. Bodamské jezero (německy Bodensee) zmínil poprvé už římský zeměpisec Pomponius Mela roku 43 n. l.

celý článek

 

Arosa - horské středisko pro celoroční turistiku

Arosa - horské středisko pro celoroční turistiku

Arosa je jedno z nejznámějších a nejvyhledávanějších švýcarských horských středisek, které nabízí celoročně všem svým návštěvníkům neuvěřitelnou řadu letních i zimních sportovních možností včetně těch, které vyhledávají příznivci adrenalinu. Arosa se nachází na jižních svazích hory Weisshorn, v nadmořské výšce kolem 1 800 metrů.

celý článek

 

Zermatt je centrum říše čtyřtisícovek

Zermatt je centrum říše čtyřtisícovek

Zermatt leží na úpatí Matterhornu a okolní příroda nabízí pozoruhodná místa, kde je možné obdivovat tuto dominantu a symbol Švýcarska. Nejvyhledávanější lyžařská oblast Zermatt nabízí celou řadu možností zimního i letního vyžití. Pěší turistika, horolezectví, golf a lyžování na ledovci – to je jen malý výčet možných zdejších letních aktivit.

celý článek

 

Grindelwald – fascinující svět ledovců

Grindelwald – fascinující svět ledovců

Švýcarské město Grindelwald se nachází v kantonu Bern v Alpách v nadmořské výšce 1 034 metrů. Obec spadá pod Interlaken. Grindelwald náleží k nejstarším evropským horským střediskům. Nachází se v nádherném údolí Berner Oberland na severu Alp. V současné době je Grindelwald zaměřen převážně na turistický ruch.

celý článek

 

Dornach

Dornach

Starobylé město Dornach rozkládající se na levostranném přítoku Rýna, se nachází asi 15 km od Basileje, jemuž tvoří zajímavé předměstí. Do Dornachu přijíždějí především příznivci antropozofie, což je učení o významu mýtů, které proslavil Rudolf Steiner. Rakouský filosof zde založil světové centrum se sídlem v moderní budově Goetheanum.

celý článek

 

Univerzitní město Freiburg

Univerzitní město Freiburg

Freiburg je hlavní město kantonu stejného jména ve Švýcarsku. Je to město známé svou kulturní různorodostí, univerzitou a svými mosty přes řeku Sarine, která spojuje frankofonní a německy mluvící část Švýcarska. Kulturní bohatství města sahá až do středověku. Hlavní turistická lákadla města jsou jeho kostely a umělecké galerie.

celý článek

 

Bern není jen městem medvědů

Bern není jen městem medvědů

Švýcarská metropole Bern si zaslouží, aby se o ní více vědělo. Leží na hranici mezi francouzsky a německy mluvícími oblastmi, a zřejmě proto se Bern stal hlavním městem Švýcarska. Historické centrum města patří od roku 1983 mezi chráněné památky světového dědictví UNESCO.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko