Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Švýcarsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Švýcarsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Švýcarsko.

Neuchâtel je město ze žlutého pískovce

Neuchâtel je město ze žlutého pískovce

Švýcarské město Neuchâtel leží u severozápadního okraje jezera stejného jména na úpatí pohoří Jura. V historickém jádru města postaveného ze žlutého pískovce se nachází kavárny, restaurace, divadla a muzea. V jejich stavbách se zračí nepopiratelný vliv francouzské architektury.

celý článek

 

Gruyéres, to jsou krávy, smetana a skvělý sýr

Gruyéres, to jsou krávy, smetana a skvělý sýr

Název vesnice Gruyéres s pověstí nejmalebnější ve Švýcarsku, může být povědomý a není divu, když se stejně jmenuje také slavný sýr, který se tu vyrábí. Malebná vesnička je situována uprostřed zelených luk a kopců se středověkým hradem a alpskými štíty v pozadí. Tento téměř kýčovitý obrázek se naskytne všem turistům, kteří obec navštíví.

celý článek

 

Basilej je křižovatka Švýcarska, Francie a Německa

Basilej je křižovatka Švýcarska, Francie a Německa

Druhé největší švýcarské město Basilej zaujímá strategickou pozici na dvojité hranici s Francií a Německem v severním výběžku země, což mělo už v minulosti klíčový význam pro rozvoj obchodu. Právě z Basileje je splavná řeka Rýn, a proto je Basilej jediným švýcarským přístavem, který po řece spojuje město se Severním mořem.

celý článek

 

Appenzell

Appenzell

Švýcarské městečko s atmosférou venkova se nachází necelých 20 km jihozápadně od St. Gallenu. Tradiční staré domky ze dřeva pocházející z 18. století a kroje zdejších starousedlíků tvoří kolorit, který láká řadu návštěvníků.

celý článek

 

Den v Curychu s Pablem Picassem

Den v Curychu s Pablem Picassem

V polovině října byla v curyšském Domě umění zahájena unikátní výstava Pabla Picassa. Těsně předtím, než se vzácné obrazy vrátí zpět ke svým majitelům či do domovských galerií, jsme se do největšího švýcarského města na jedinečnou přehlídku děl geniálního Španěla vypravili i my.

celý článek

 

Arbon jsou Pompeje východního Švýcarska

Arbon jsou Pompeje východního Švýcarska

Antická historie Arbonu, což je nevelké letovisko na břehu Bodamského jezera, dává tušit, že zdejší území patří k nejstarším osídleným místům v této části Švýcarska. Archeologické nálezy z roku 1993 svědčí o tom, že zde s nejvyšší pravděpodobností už před pěti tisíci lety existovala osada, která byla zničena mohutným požárem.

celý článek

 

Davos to je luxusní místo VIP hostů

Davos to je luxusní místo VIP hostů

Davos patří k nejznámějším švýcarským horským střediskům. Je nejvýše položeným evropským městem a lyžují tu celebrity z celého světa. Davos je dějištěm hokejového Spengler Cupu, pořádají se zde ekonomická fóra, a sídlí tu světově unikátní Ústav pro výzkum sněhu a lavin. Davos je také spojen s románem Thomase Manna Kouzelný vrch.

celý článek

 

Švýcarské kantony

Švýcarské kantony

Obyvatelstvo Švýcarska je politicky, kulturně a sociálně rozdělena do kantonů. Švýcarskou konfederaci či krátce Švýcarsko tvoří jeho 26 autonomních členských států - kantonů. Počítání švýcarských kantonů je trochu specifické. Zpravidla bývá uváděno 26 kantonů, někdy však 23.

celý článek

 

Lausanne je nejvíc sexy město Švýcarska

Lausanne je nejvíc sexy město Švýcarska

Švýcarské město Lausanne, které se vypíná na severním okraji Ženevského jezera na terasách orientovaných k jihu, má příjemně uvolněnou atmosféru a rušný kulturní život. Lausanne má bohatou nabídku jak si užívat divadlo, tanec a hudbu v bezpočtu barů a nočních klubů včetně gastronomie – vše je zde na světové úrovni.

celý článek

 

Aarau má starobylý ráz

Aarau má starobylý ráz

Aarau na řece Aare ve Švýcarsku je první historické hlavní město Helvétské republiky. Město má středovou polohu mezi městy Basilejí, Bernem, Curychem a Lucernem. Turistickou atrakcí číslo jedna je zdejší celosvětový festival v jódlování, který se zde pořádá jednou za tři roky. Aarau byl místem středoškolských studií slavného matematika Alberta Einsteina.

celý článek

 

Kosmopolitní Ženeva

Kosmopolitní Ženeva

Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Pro svou jedinečnou polohu na jihovýchodním břehu Ženevského jezera (Lac Léman) a mezi horami je oblíbeným cílem turistů. Kosmopolitní město je významné středisko hodinářského průmyslu a je populárním kongresovým místem.

celý článek

 

Curych je kosmopolitní město kontrastů

Curych je kosmopolitní město kontrastů

Curych ležící na severním konci Curyšského jezera je hlavním městem kantonu téhož jména a zároveň největší město Švýcarska. Klasická tvář Curychu se však v poslední době výrazně změnila. Už se v něm dávno vše netočí jen kolem bank a vysokého finančnictví. Curych je dnes jedno z evropských stylových velkých měst světové úrovně.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko